بانک اطلاعات املاک شمس
بانک اطلاعات املاک شمس
پیش بینی کارشناسان از آینده بازار مسکن

پیش بینی کارشناسان از آینده بازار مسکن در سال ۹۹

پیش بینی کارشناسان از آینده بازار مسکن در سال ۹۹

یک صاحب نظر حوزه اقتصاد مسکن با بررسی دلایل رشد قیمت املاک و مستغلات طی یک ماه گذشته، جهت حرکت بازار مسکن تا نیمه سال جاری را پیش بینی کرد.

فخرالدین زاوه، اقتصاددان و صاحب نظر حوزه اقتصاد مسکن با بیان اینکه ورود حجم زیاد نقدینگی به اقتصاد کشور مهم ترین عامل در نوسانات شدید بازار دارایی ها از جمله بازار مسکن بوده است،

وی گفت: مطابق با آمار رسمی از تحولات بازار مسکن در یک ماه نخست فصل تابستان امسال، میانگین قیمت هر متر مربع آپارتمان مسکونی در شهر تهران به مرز ۲۱ میلیون تومان رسیده است.

وی با اشاره بر سایه اندازی رکود قیمتی و معاملاتی بر بازار مسکن از نیمه دوم سال ۹۲ تا سال ۹۶، اظهار کرد: بررسی روند سال های گذشته بازار مسکن نشان می دهد این حوزه هر چند سال یکبار، با سیکل های رونق و رکود مواجه می شود.

بنابراین پس از تجربه یک دوره ثبات نسبی قیمتی در این بازار، دوره افزایش قیمت از سال اواخر سال ۹۶ برای جبران تورمی که در سایر بازارها به وجود آمده بود؛ آغاز شد.

وی ادامه داد: اگرچه با توجه به تجربه دوره های گذشته رونق قیمتی در بازار مسکن، این انتظار وجود داشت که این دوره نیز کوتاه باشد اما به دلیل شکل گیری برخی نااطمینانی ها، کل بازار دارایی ها از جمله بازار مسکن تحت تاثیر قرار گرفت.

وی با بیان اینکه از نیمه سال گذشته انتظار بازگشت ثبات نسبی سطح اسمی قیمت ها در بازار مسکن وجود داشت، تصریح کرد: با این حال چنین رفتاری در بازار مسکن به جز دوماه( مهر و آبان) مشاهده نشد و تورم ماهانه قیمت مسکن همچنان ادامه پیدا کرد و تاکنون که بیش از چهار ماه از سال گذشته، بازهم متوقف نشده است.

وی در بررسی دلایل بروز این وضعیت در بازار مسکن، به رشد قابل توجه حجم نقدینگی در اقتصاد ایران اشاره کرد و افزود: مطابق با آمار رسمی، حجم نقدینگی در خردادماه امسال نسبت به مدت مشابه سال گذشته بیش از ۳۰ درصد و حجم پول( برخلاف شبه پول) در همین بازه زمانی بیش از ۶۱ درصد افزایش پیدا کرده است.

این آمارها نشان می دهد بخش زیادی از این پول به بازارهای مختلف دارایی و از جمله بازار مسکن وارد و در نتیجه سمت و سوی قیمتی این بازارها را تحت تاثیر قرار داده است.

به گفته وی علاوه بر پول هایی که به صورت مستقیم به بازار املاک وارد شده اند، بخشی هم پس از ورود به سایر بازارها و تجربه چندین جهش قیمتی و کسب سود قابل توجه، تصمیم به خارج شدن از این بازارها و ورودبه بازار مسکن گرفته اند.

 

زاوه با بیان اینکه تشخیص مسیر حرکتی بازار مسکن در شرایط فعلی بسیار دشوار است، عنوان کرد: در مجموع با توجه به شواهد فعلی به نظر می رسد باتوجه به حجم نقدینگی موجود در جامعه، بازگشت ثبات قیمتی به بازار مسکن در آینده کوتاه مدت بعید باشد

 

اشتراک گذاری

مطالب مرتبط

دیدگاهی بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *